Wat anderen zeggen

“Heel lang uitgesteld om zangles te gaan nemen, maar letterlijk uitgedaagd door Kyra om er toch wat mee te gaan doen en tot groot plezier! Het uitdagen komt ook absoluut terug in de zanglessen zelf, die op een prettige manier en professioneel worden begeleid. Aanrader!”
Gijs
Zanger pop
“Ik ga altijd vol enthousiasme naar de zanglessen bij Kyra, ze stelt me op mijn gemak waardoor ik meer durf en sneller kom op het punt wat ik wil bereiken. Haar tips tijdens de les zorgen ervoor dat ik groei als zangeres. Ik zou haar aan iedereen die zanglessen wil volgen aanbevelen.”
Estelle
zangeres Klassiek Musical
“Kyra luistert naar jouw eigen behoefte en zoekt de juiste methode om deze te behalen. Door haar uitgebreide kennis over zingen, zowel theoretisch als praktisch, komen we altijd snel tot een leuke les waarin je echt het gevoel krijgt dat je iets hebt geleerd en meer met je stem kan dan je denkt.”
Mathilde Nobel
producer | vocaliste experimentele pop
“Na de coronaperiode wilde ik graag mijn stem een "onderhoudsbeurt" geven. Na mijn goede ervaringen met eerdere zanglessen bij Kyra ben ik weer bij haar gestart. Het is fantastisch de deskundige aanwijzingen, analyses en goede informatie (met beeldmateriaal) te ervaren. Kyra legt duidelijk uit hoe het komt dat je ergens moeite mee hebt, b.v. met betrekking tot je ademhaling, of als je niet weet hoe je je stem door je stembreuk heen helpt. Training van je stem geeft Kyra met behulp van de laatste zangmethodieken en na een les ontvang je de oefeningen om thuis verder te studeren, heel fijn! Tijdens repetitieperiodes van het koor waarin ik zing geeft Kyra ook tijdens de les gelegenheid gedeeltes waar je moeite mee hebt bij haar te "behandelen". Kyra is erg toegankelijk en weet de lessen in ongedwongen sfeer op een sprankelende manier te geven. Persoonlijk heb ik heel veel aan haar aanwijzingen en ga ik "zingend" naar haar lessen toe en kom nog harder "zingend" weer terug.”
Liesbeth van der Ree
Zangeres klassiek
Zangles vrouw piano zanglerares
“Kyra daagt me uit mijn stem te ontdekken, en geeft mij de durf die te laten horen. Ik wist letterlijk niet dat ik deze stem van mij in me had! Kyra neemt je mee op die zoektocht en ik heb er nog lang geen genoeg van!”
Antoon Mosheuvel
Zanger pop musical
"Of Kyra nu als solist optreedt of als vocal coach werkt met een van mijn koren: haar flexibele instelling, opgewekte natuur, kennis van zaken, gedegen voorbereiding en haar heldere, soepele stem maken Kyra tot een zeer gewaardeerde collega waar ik graag mee samenwerk."​
Arjan van Baest
Dirigent | pianist klassiek kleinkunst
“Kyra geeft op een ontspannen en enthousiaste manier les! Ik kwam altijd energiek en vrolijk van zangles vandaan. En ons koor Popkoor ZO is blij met Kyra als dirigente. Zij heeft ons koor naar een hoger niveau getild”
Susanne van der Hulst
Zangeres pop
“Kyra is de zangdocent die je jezelf wenst. Ze is zeer professioneel, weet alles op duidelijke en toegankelijke wijze uit te leggen. Ze is empathisch, sluit met haar manier van begeleiden sterk aan op de persoonlijke behoefte en stimuleert je eigen inbreng. Door haar persoonlijkheid en humor is elke les een plezier om mee te maken.”
Ton van Baest
Zanger | dirigent pop klassiek
“De zanglessen van Kyra heb ik altijd als enorm fijn, prettig en leerzaam ervaren! Ze heeft onwijs veel kennis en ervaring, wat mij enorm heeft geholpen om grote stappen qua zang te maken. Een enorme aanrader om bij haar zanglessen te gaan volgen!”
Ashley Groenland
Zangeres musical
“Tijdens mijn zanglessen bij Kyra werkten wij vaak aan nummers die ik nodig had voor een auditie. Kyra hielp mij dan vooral bij het maken van technische keuzes tijdens het zingen die mij konden helpen tijdens de auditie (waar zenuwen vaak de overhand nemen). Het gaf mij een veel zekerder gevoel tijdens het auditeren en ik werd me bewuster van mijn stemgebruik. Ik vond de lessen altijd gezellig, leerzaam en de begroeting van haar mega lieve hond werd een hoogtepuntje!”
Luuk Huijsmans
Zanger musical
Zangles man piano microfoon zanglerares
“Kyra is een heel fijne zangdocent. Ze heeft veel kennis van zangtechniek, repertoire en ook van didactische vaardigheden waardoor ze precies kan aangeven wat goed gaat, wat beter kan en hoe je daar met gerichte oefeningen en tips kunt komen. Dat is persoonlijk, praktisch en altijd opbouwend. Kyra legt alles duidelijk uit, en het belangrijkste is dat ze als mens leuk, nuchter en positief is. Als leerling voel ik me bij haar veilig om alles uit te proberen en ook fouten te maken, maar vooral om optimaal plezier in zingen te hebben.”
Lindy van den Muijsenberg
Zangeres klassiek musical kleinkunst
“Kyra is de toffe energieke dirigente van het koor waarin ik zing, maar ik heb ook zangles bij haar gehad. Het was heerlijk om dat te doen, niet op de laatste plaats door de tomeloze energie die ze altijd weer uitstraalt en overbrengt. Door haar enthousiasme kom je steeds een beetje verder en het vergroot je het vertrouwen in zingen. Gun jezelf het plezier in zingen en laat jezelf meenemen in de muziek en de variatie in de lessen bij Kyra.”
Ingeborg
Zangeres pop
“Toen ik in 2018 begon twijfelde ik enorm om ooit te gaan starten met zangles. Ik vond het namelijk heel spannend om voor iemand te gaan zingen, en nog belangrijker, zou het dan wel goed klinken… Maar goed daar is zangles natuurlijk ook voor… Kyra heeft mij hier enorm mee geholpen! Kyra neemt de tijd voor je, en heeft mij de afgelopen vier jaar enorm gecoacht! Nu kan ik bij Kyra helemaal mezelf zijn en heb ik de afgelopen 4 jaar enorm veel mogen leren. Zowel in hoe je stem precies werkt, als in technieken die je kunt inzetten om je stem op verschillende manieren te trainen/gebruiken. Zo had ik nooit verwacht dat ik zo hoog kan zingen, als dat ik nu kan. Zeker als je ooit gestart bent met een liedje van Acda en de Munnik, haha. Ik wil je enorm bedanken voor wat ik bij jou allemaal heb mogen leren en de gezelligheid en goede en fijne gesprekken! Ik neem het iedere dag weer mee, als ik weer even in de auto aan het zingen ben of bij repetities van de musicalgroep. Door jou heb ik enorm veel plezier gekregen in zingen! Enorm bedankt daarvoor…!”
Floor
Zangeres musical pop
“Sinds vorig jaar heb ik zangles bij Kyra. Ik voelde me direct op mijn gemak en had meteen in de gaten dat Kyra weet waar ze het over heeft.”
Tanja Vink
Zangeres Pop
"Zangles bij Kyra: je stem ontdekken, spelen met je stem, jezelf ontplooien. Haar stijl is inlevend, vragend en aanmoedigend. Koorpartijen neem ik mee naar les en ik krijg veel praktische tips. Met veel zelfvertrouwen ben ik nu lid van meerdere regionale koren."
Wilfred
Zanger klassiek